Olen aloittanut kurssin tieto- ja viestintätekniikka sekä sen hyödyntäminen.

1.) Blogissa voi valita erinlaisia julkisuusasetuksia. Niihin kuuluu julkinen,yksityinen ja salasana suojattu.                 Julkinenblogi tarkoittaa sitä että kuka vain voi lukea blogia ja se näkyy kaikille.                                                                  Yksityinen blogi tarkoittaa sitä että vain kirjoittaja voi nähdä tekstit ja blogin.                                                          Salasanasuojattu blogi tarkoittaa sitä ,että kaikki joilla on salasana blogiin pääsevät katsomaan ja lukemaan blogia.                                                

                                                                                                                                                                                                 2.) Opin ensimmäisellä tunnilla, että jokaiseen internetissä olevaan kuvaan tarvitsee luvan. Kukaan ei saisi ottaa mitä tahansa kuvaa netistä, vaan sen pitää olla sallittu ja luvallinen. Myöskään kenenkään yksytyisiä kuvia ei saa ''varastaa'' netistä. Netissä on mahdollista hakea luvallisia kuvia, joita on oikeus käyttää. Omiin kuviin jokaisella on aina oikeus ja niitä saa julkaista ja jakaa netissä. Mutta tähänkin asiaan on poikkeus, jos otat kaveristasi kuvan et saa julkaista sitä, vaan sinun pitää pyytää lupa kaveriltasi.  

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        3.) Tekstiä kopioidessa pitäisi muistaa laittaa tekstin alkuperäinen osoite ja mainita alkuperäinen kirjoittaja. On laitonta kopioida suoraan jonkun toisen tuottamaa tekstiä, jos mukana ei ole lähteitä ja alkuperää.

 

Kuva johon minulla on oikeus. Kuva on peräisin pixabaysta.

maisema.jpg